ARTISTER - PROGRAM - ÅRETS TEMA - BETWEEN CLASSICS - BILLETTER

Åpningskonsert (k1)

Tirsdag 26. juni, kl.18:00

Programomtale

Årets festival åpnes med Mozart på sitt mest sødmefulle, med Taminos arie fra “Tryllefløyten”, der Tamino blir akutt forelsket i et bilde av Pamina. Deilig eventyr for barn og voksne.

Når vi først er i gang med Wolfgang Amadeus, spilles en sonate mange har prøvd seg på, nr. 16 i C-dur; noteheftet fantes i mange hjem. Denne gang lar vi Edvard Grieg omkranse Mozarts kildeklare musikk med sin særegne, romantiske harmonikk, med selsomt men vakkert resultat. Pudderparykk og bunad.

Til slutt, før vi strekker på bena, får vi Grieg i helfigur: hans seks sanger til Ibsens dikt. “Her kommer ikke nogen bedre fra bygdene nu til dags”, verken sangere, diktere eller komponister.

Men det finnes flere, som ikke er mindre fremragende. Etter pause er det duket for urpremiere i Sandefjord: Bent Sørensens kvintett for akkordeon og strykekvartett, “Dances and Disappearence”, fremføres for aller første gang. Det en stor og viktig begivenhet, i nordisk så vel som internasjonal sammenheng!

Åpningskonserten avsluttes med Mozarts 12. klaverkonsert, en av de tre han selv arrangerte med strykekvartett-akkompagnement. Men festivalkomponisten gjør seg gjeldende også her: Bent Sørensen har skrevet kadensen.

-

W.A.MOZART / ´DIES BILDNES IST BEZAUBERND SCHÖN´ (TAMINO´S ARIE FRA TRYLLEFLØYTEN, K.620)
BROR MAGNUS TØDENES, TENOR
FESTIVAL ENSEMBLE

W.A.MOZART, ARR. TO KLAVERER AV E. GRIEG / KLAVERSONATE I C, K.545
PIERS LANEKATRINE GISLINGE, KLAVERER

EDVARD GRIEG / 6 SANGER TIL TEKSTER AV HENRIK IBSEN, OP.25
BROR MAGNUS TØDENES, TENOR  
PIERS LANE, KLAVER

BENT SØRENSEN / DANCERS AND DISAPPEARANCE (VERDENSPREMIERE)
DANISH STRING QUARTET
ANDREAS BORREGAARD, AKKORDEON

W.A.MOZART / KLAVERKONSERT NR.12 I A, K.414 (KLAVERKVINTETT VERSJON) 
KATRINE GISLINGE, KLAVER
DANISH STRING QUARTET


DET TAS FORBEHOLD OM ENDRINGER I PROGRAMMET